Isabeltapuit, Oenanthe isabellina / Isabelline Wheatear

Lesbos, mei 2012


 

 


Isabeltapuiten zijn in noordwest Europa zeldzame dwaalgasten. De soort broedt in halfwoestijnen en op steppen in het uiterste zuidoosten van Europa en in AziŽ en is alleen op SiciliŽ op trek regelmatig te zien. Op Lesbos een schaarse broedvogel.